Dokuz Sürdürülebilirlik Girişimi, Yüksek Toksik Böcek İlaçlarıyla Mücadele için İşbirliği Yapıyor

BCI, dokuz sürdürülebilirlik girişimi ve standardı içeren bir koalisyon ile özellikle tarımda oldukça toksik böcek ilaçlarının kullanımını azaltmak için tasarlanmış yeni bir “Pestisitler ve Alternatifler” uygulamasının başladığını bildirdi.

Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) Koalisyonu, her yıl yaklaşık iki milyon ton pestisit tüketilen ve uygun olmayan veya uygunsuz kullanımın etkileyebileceği bir dünyada oldukça toksik pestisitlerin kullanımının azaltılmasının ve kimyasal olmayan haşere kontrol alternatifleri ile ilgili bilgilerin sunulmasının kritik önem taşıdığına inanmaktadır. İnsan sağlığı, su kaynaklarını, besin ürünlerini ve çevreyi daha geniş biçimde kirletmektedir.

Yeni uygulama, çiftlikleri, tarlaları ve orman tarlalarını yöneten denetçiler ve karar vericiler için etkili ve kullanımı kolay bir araç oluşturmak için teknoloji ve bilimsel bilgiyi birleştiriyor.

Oregon State University'nin Entegre Bitki Koruma Merkezi'nin (OSU-IPPC) bilimsel desteği, CABI'den veri kolaylaştırma ve IPM Koalisyon üyelerinin işbirliği ile daha iyi olan ISEAL Yenilik Fonu sayesinde uygulamanın gelişmesi mümkün oldu.

IPM Koalisyon üyeleri, yüksek düzeyde tehlikeli pestisitleri azaltmak veya ortadan kaldırmak da dahil olmak üzere, bilgiyi geliştirmek ve tarım kimyasallarının sürdürülebilir kullanımını ortak amaç doğrultusunda birlikte çalışıyorlar. Koalisyon’un çevrimiçi veri tabanındaki böcek ilacı bilgilerinin, kapsanan ülkeler için daha yaygın olarak kullanılabilmesi amacıyla uygulama başlatılmıştır.